Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Faux Bijoux...

Η Mousse συνεχίζει να παρουσιάζει τα κοσμήματα της...

Μέταλλο, ξύλο, κορδέλα, κορδόνι. Διάσταση 8,5cm χ 8,5cm.



Μέταλλο με κορδόνι. Διάσταση 7cm X 2,5cm.


Μέταλλο, κορδόνι, χαρτί, ακρυλικό. Διάσταση 3,5cm x 4,5cm.


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.

Η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό ξεκίνησε το 1961. Αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα του νησιού και θεωρείται η κυπριακή πρωτεύουσα του κρασιού.
Η Γιορτή του κρασιού είναι εμπνευσμένη από τις γιορτές που οργάνωναν οι αρχαίοι Έλληνες προς τιμήν του θεού του κρασιού Διόνυσου και τιμά μια μακρά παράδοση παραγωγής κρασιού στην Κύπρο.

Από τις 27/08/2010 - 05/09/2010 μια γιγαντιαία φιγούρα ενός Βρακά στην είσοδο του Δημοτικού Κήπου της περιοχής θα καλωσορίζει τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής.
Στο χώρο της εκδήλωσης οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα κυπριακά κρασιά , καθώς και παραδοσιακά κυπριακά φαγητά. Μπορούν επίσης να δουν τα παραδοσιακά πατητήρια και να χαρούν στο υπαίθριο θέατρο του Κήπου παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, καθώς και θεατρικές παραστάσεις από κυπριακά και ξένα σχήματα.

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:
Καθημερινά από τις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 11.00 μ.μ.
Παρασκευή – Σάββατο από τις 7.00 μ.μ. μέχρι τις 11.30 μ.μ.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Προτάσεις για γυναίκες...

Η Mousse συνεχίζει να σας προτείνει μόδα και στυλ. Αυτή τη φορά σας παρουσιάζει μερικά από τα fo bijoux που θα υποδεχτούν το φθινόπωρο του 2010.





Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η "ΑΡΜΑΤΑ"...ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ

Κάθε χρόνο στις Σπέτσες, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο σε εορταστικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν τον εορτασμό της Παναγίας της Αρμάτας (κοντά στον Φάρο) και της επετείου της ναυμαχίας της 8ης Σεπτεμβρίου 1822.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με αναπαράσταση της καύσεως της τουρκικής ναυαρχίδας. Μάλιστα οι Σπέτσες είναι μία από οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Αναπαραστάσεων.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 ο τουρκικός στόλος, προερχόμενος από τη Μονεμβασία, κίνησε προς ανεφοδιασμό του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, το οποίο πολιορκούσαν από στεριάς δυνάμεις του Αλεξάνδρου Υψηλάντου και από θαλάσσης δυνάμεις της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Φθάνοντας στον χώρο ανάμεσα στο Τρίκερι και τη Σπετσοπούλα, οι τουρκικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον στόλο των τριών ηρωικών νησιών της Ελλάδος, των Σπετσών, της Ύδρας και των Ψαρών. Ο ναύαρχος του ελληνικού στόλου, Ανδρέας Μιαούλης, έδωσε διαταγή να κινηθεί ο ελληνικός στόλος προς το εσωτερικό του Αργολικού Κόλπου, για να εγκλωβίσει εκεί τους πολυάριθμους και καλύτερα εξοπλισμένους Τούρκους.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Όλοι στην Ύδρα...

Hydra International Arts Festival

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη από 1-7 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ύδρα το Hydra International Arts Festival. Ένα φεστιβάλ που προσδοκά να δώσει μια ανάσα ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του αγαπημένου νησιού του Αργοσαρωνικού, φιλοδοξώντας να αποδείξει ότι η τέχνη είναι ''απέραντη'' και βοηθάει τη ζωή μας ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και απολαύσεις υψηλής μαγειρικής τέχνης.

Την πρώτη αυτή διοργάνωση του φεστιβάλ αγκάλιασαν ο Δήμος Ύδρας και η Ιερά Μητρόπολη του νησιού, αλλά και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, οι οποίοι ανακαλύπτοντας ξανά την Ύδρα συμμετέχουν με παραστάσεις ειδικά προσαρμοσμένες στην γοητεία του νησιού.