Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΗΣΙ.

Μια απολαυστική μαύρη κωμωδία από την ομάδα βλακlist.

Στο πλαίσιο του 5ου event του «Perform in Art» σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας σε ένα θεατρικό …Νησί με παρέα τη νέα, ανήσυχη και πολλά υποσχόμενη θεατρική ομάδα βλακlist.

Στο Βar Belafonte, στις 18.11.10, στις 21:15, θα έχει την ευκαιρία κανείς να μεταφερθεί από την Αθήνα σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου και να παρακολουθήσει μια ιστορία που ως βασικό άξονα έχει ένα ερωτικό τρίγωνο. Ένας παιδικός έρωτας κοιμισμένος για 16 χρόνια ξυπνά… Τρεις ηθοποιοί, τα σώματά τους, το χιούμορ και η φαντασία τους φέρνουν στη ζωή τριάντα ήρωες, ένα νησί, καράβια, δάση, καταιγίδες και άλλα πολλά.

Μια ονειρική μαύρη κωμωδία στην οποία οι τεχνικές του σωματικού θεάτρου και της αφήγησης επιστρατεύονται με στόχο να ξαφνιάσουν και να ταξιδέψουν το κοινό από μια ομάδα που έχει δείξει ότι κατέχει πλήρως τους κώδικες του είδους.

Συντελεστές της παράστασης
Συγγραφή, σκηνοθεσία, φωτισμός: Federico Nieto-El’ Gazi
Μετάφραση: Μαρίνος Παναγιωτάκης
Σκηνικά - κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκωφ
Σύμβουλοι δραματουργίας: Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Χριστίνα Δενδρινού
Γραφιστικός σχεδιασμός: Γιώργος Αμαραντίδης (meteoros)

Παίζουν: Σάββας Κοβλακάς, Μαρίνος Παναγιωτάκης, Μαρίνα Σαμάρκου

Πληροφορίες: "Belafonte", Αγησιλάου 61Α, Κεραμεικός, Τηλ: +302103462054
(είσοδος ελεύθερη)

ΞΥΛΟ ΣΕ ΧΡΩΜΑ...

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, το ξύλινο faux bijoux είναι πάντα στη μόδα.
Δυο προτάσεις σε βραχιόλι.


Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ...

Οι καρφίτσες ή κονκάρδες, όπως τις αποκαλούμε είναι ένα κόσμημα διαχρονικό, που η ιστορία του ξεκίνησε αρκετούς αιώνες πριν. Υπήρξαν στην αρχαία Ελλάδα όπου στόλιζαν αλλά και στερέωναν τους χιτώνες των γυναικών, στην αρχαία Αίγυπτο, στην αρχαία Ρώμη, στο Βυζάντιο και αργότερα στην Ευρώπη στα σαλόνια των υψηλών τάξεων.
Η χρηστικότητα τους; Εκτός από την αισθητική που προσφέρουν να ομορφαίνουν την εμφάνισή μας, μπορούν να συμβάλουν και σε τεχνικά θέματα. Αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικής μας ενδυματολογικής άποψης.
Η Mousse σας παρουσιάζει ένα νέο σχέδιο που θα μπορούσατε να συνδυάσετε σε οποιοδήποτε ρούχο ή αξεσουάρ.
.

ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ...

Dimitri Vassilakis Quartet "Across The Universe" trip.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ένας Έλληνας, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα 1961 όπου και σπούδασε στο πανεπιστήμιων Αθηνών, χημικός μηχανικός. Αργότερα ταξίδεψε στο Λονδίνο για να μελετήσει σαξόφωνο, πιάνο και σύνθεση.
Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέλη της International Association of Schools of Jazz. και του αντιπροσώπου για την Ελλάδα. Έχει ταξιδέψει εκτενώς να παίξει σε πολλά φεστιβάλ αλλά και για τη διεύθυνση των εργαστηρίων στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και τα Βαλκάνια. Έχει διδάξει στα τμήματα μουσικής των πανεπιστημίων Αθήνα, Αριστοτέλης και Makedonia (2000-2007), ολοκληρώνοντας ένα Ph.D. και είναι ο συντάκτης των απονεμόμενων εκπαιδευτικών βιβλίων για το saxophone και την τζαζ.

Στις 20 Νοεμβρίου 2010, στις 22:00, στο Floral (books-coffe), θα παρουσιάσει μουσικές από το νέο του άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος Νοέμβρη από την Candid records.

Δημήτρης Βασιλάκης (σαξόφωνο΄- φωνητικά),
Μάνος Λούτας (κοντραμπάσο),
Μάνος Σαριδάκης (hammond),
Γιώργος Πολυχρονάκος (τύμπανα).

Πληροφορίες:
Floral boobks-coffee (Η μπλε πολυκατοικία), Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071

Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη: http://www.dimitriosvassilakis.com/

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Οι γιορτές φτάνουν απο μέρα σε μέρα...

Για τις γιορτές που πλησιάζουν η Mousse σας προτείνει κρίκους με σατέν κορδέλα και κλωστή.

* Με τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες η Mousse σας καλωσορίζει στο δικό της εικαστικό κόσμο και στις προτάσεις της στο κόσμημα. Είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΩΣ ΜΟΥΣΑ, 1900-1950"

Στο Μουσείο Ηρακλειδών πραγματοποιείται μια μεγάλη ''συνάντηση'' καλλιτεχνών. Η έκθεση με τίτλο "Η Γυναίκα ως Μούσα, 1900-1950" με ενενήντα (90) έργα επί χάρτου - υδατογραφίες, χαρακτικά και σχέδια - της πρώτης πεντηκονταετίας του 20ού αιώνα. Συμμετέχουν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες (συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων) από τη συλλογή του Μουσείου Ηρακλειδών, της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, της συλλογής Alpha Bank καθώς επίσης και από τις συλλογές των ιδιωτών Γεωργίου Οικονόμου και Χαράλαμπου Λεοντιάδη. Η έκθεση θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 21η Νοεμβρίου 2010.

Διεύθυνση: Ηρακλειδών 16, Θησείο118 51 Αθήνα (Στάση Metro: Θησείο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 34 61 981
Ώρες λειτουργίας: Τρί - Σαβ 13:00-21:00, Κυρ 11:00-19:00,
Δευτέρα - κλειστά

''ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ''.

''Ανθρωποκεντρική ζωγραφική 1947-2003'' του Γιώργου Μαυροΐδη. Ο ζωγράφος της ''νομικής'' γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Σεπτεμβρίου του 1912 και στην Λάρνακα, που χαϊδεύει η ηδυπαθής ανατολή πέρασε τα παιδικά του χρόνια. «Μεγάλωσα κοντά στη θάλασσα ίσαμε τα 12 μου χρόνια. Εκεί που δεν υπάρχει πια παρά σαν όνειρο των παιδικών μου χρόνων», θυμόταν ο ίδιος.
Τα χρόνια της πανεπιστημιακής του μάθησης πέρασε από τα έδρανα της νομικής. Όμως, αυτή η διαφορετική σπίθα, που όταν δεν φουντώνει σιγοκαίει σε όσους έχουν το χάρισμα του καλλιτέχνη, βρήκε υλικό για να θεριέψει. Το πτυχίο αυτό λειτούργησε ως στυλοβάτης στα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας
Ως ζωγράφος συμμετείχε στην έκθεση του «Αρμού» και στην 1η Πανελλήνια Έκθεση στο Ζάππειο το 1948. Καταλυτικός για την τέχνη του ήταν ο διορισμός του το 1950 ως γενικός γραμματέας του ελληνικού προξενείου στο Παρίσι. Στη γαλλική πρωτεύουσα είχε την ευκαιρία να μελετήσει την κλασική τέχνη, την αναγεννησιακή και τη μεταγενέστερη ευρωπαϊκή ζωγραφική. Έτσι, ασχολήθηκε διεξοδικά με θέματα αισθητικής και διαμόρφωσε τη δική του αντίληψη για την τέχνη. Παράλληλα, συνάντησε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και τον Ανδρέα Εμπειρίκο.
Το 1954 διοργανώθηκε η πρώτη του ατομική έκθεση, από την γκαλερί «Ιλισός», το 1955 συμμετείχε στην Γ΄ Biennale του Σάο Πάολο (μαζί με τους Ν. Εγγονόπουλο, Α. Κοντόπουλο, Γ. Μητρακάκη, Γ. Κουλεντιανό και Α. Σώχο), το 1956 διοργανώθηκε ατομική του έκθεση στην γκαλερί «lolas» της Νέας Υόρκης, στην οποία συμπεριλήφθηκαν 18 ελαιογραφίες του εμπνευσμένες από την ελληνική φύση και από συγκεκριμένα πρόσωπα. Την ίδια χρονιά έργα του εκτέθηκαν στην γκαλερί «Ζυγός». Το 1957 διορίστηκε πρόξενος της Ελλάδας στην Τεργέστη, συμμετείχε στην 5η Πανελλήνια έκθεση, καθώς και στην Δ΄ Biennale του Σάο Πάολο, όπου του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση.
Πατώντας γερά στα πόδια του το 1959 αποχώρησε από το Διπλωματικό Σώμα και εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Η ζωγραφική του δεν υποτάσσεται σε κανόνες ή σε προκαθορισμένες κατευθύνσεις».
.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο «Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη» (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν) και θα παραμείνει μέχρι τις 05/01/2011. Στις αίθουσες του κτηρίου παρουσιάζονται εκατό και πλέον μνημειακοί πίνακες, μαζί με εβδομήντα περίπου σχέδια που συνιστούν τα μέρη ενός συνόλου το οποίο σχηματίζει την εικαστική ανθρωπογεωγραφία του.
.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-21:00 Τηλέφωνο: 210-3611206.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thf.gr

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΟΡΦΟΙ...ΚΑΡΠΟΙ!

Τα χέρια μας είναι αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, είτε για διάφορες χειρωνακτικές εργασίες είτε συμβάλουν στην έκφρασή μας. Ας τους δώσουμε λοιπόν μια ''πινελιά'' ομορφιάς.
.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Με επιτυχία...η εβομάδα μόδας της Αθήνας.

Με τεράστια επιτυχία Ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2010 η 8th Athens Xclusive Designers Week, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής.
Συμμετείχαν Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές, επώνυμοι καλεσμένοι και όχι μόνο. Τα μοναδικά fashion shows, οι διάφορες εκδηλώσεις με αφορμή τη μόδα, η θεαματική προσέλευση του κοινού και τα αμέτρητα θετικά σχόλια έδωσαν μια τεράστια έμφαση στη γιορτή αυτή.
Πληροφορίες: http://www.ax-designers-week.com/

Μπλε και Πράσινο.

Μια νέα πρόταση με κεραμικές χάντρες σε συνδυασμό δυο "δυναμικών" χρωμάτων.