Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ...

Το μαργαριτάρι είναι λέξη ινδικής διαλέκτου, αλλά οι Έλληνες το γνώρισαν όταν οι στρατιές του Μ. Αλεξάνδρου κατακτούσαν την Περσία, επομένως δανείστηκαν την περσική μορφή της λέξης, marvarit. Κατά σύμπτωση, το τελικό –it, ταίριαζε με τη συνηθισμένη στα πετρώματα και στους πολύτιμους λίθους κατάληξη –ίτης.




Από τον μαργαρίτη προκύπτει με υποκορισμό, το μαργαριτάριον, ενώ υποχωρητικά σχηματίζεται το μάργαρον που σημαίνει το μαργαριτοφόρο στρείδι. Σήμερα μάργαρος ή μάργαρο λέγεται η ουσία που καλύπτει το εσωτερικό πολλών οστράκων, το κοινώς λεγόμενο σεντέφι, που μερικοί το λένε φίλντισι.


Τον μαργαρίτη το δανείστηκαν οι Λατίνοι ως margarita. Ήταν λαϊκό δάνειο, με αποτέλεσμα να αλλάξει και το γένος και να γίνει στα λατινικά θηλυκό.




Μέχρι τον 13ο αιώνα περίπου στην Γαλλία η λέξη margerie (λαϊκή παραλλαγή) και marguerite σημαίνει το μαργαριτάρι, αλλά εκείνη την εποχή γίνεται μια αλλαγή σημασίας: η λέξη marguerite αρχίζει να σημαίνει πλέον το λουλούδι, τη μαργαρίτα, ενώ για το μαργαριτάρι χρησιμοποιείται πλέον η λέξη pelle/perle που ως τότε σήμαινε ένα είδος πίννας (γένος δίθυρων μαλακίων της οικογένειας των Πιννιδών και της τάξης των Ανισομυαρίων).


Και οι δυο λέξεις έγιναν διεθνείς.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΩΜΑ ΜΟΒ!

Αρκετά επιβλητικό και αγαπημένο χρώμα πολλών ανθρώπων. Το μοβ είναι ένα σύνολο αποχρώσεων του ορατού φάσματος, που βρίσκονται μεταξύ κόκκινου και μπλέ.

Προτάσεις με μοβ..







ΧΑΛΚΟΣ.

Βραχιόλι από χαλκό.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

WALT DISNEY.

Ο Ουώλτ Έλιας Ντίσνεϋ (1901 - 1966) σπούδασε στο Ινστιτούτου Τέχνης του Κάνσας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως επιτυχημένος παραμυθάς, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός. Ο διασημότερος δημιουργός ταινιών κινουμένων σχεδίων και παραγωγός στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο πατέρας του Μίκυ, του Ντόναλτ και δεκάδων άλλων αγαπημένων παιδικών ηρώων.

Το 1924 ιδρύει μαζί με τον αδερφό του (Ρόι Ντίσνεϋ) και έναν φίλο καλλιτέχνη την εταιρεία κινουμένων σχεδίων Walt Disney Productions . Έφερε επίσης επανάσταση στον χώρο των θεματικών πάρκων με την πρωτοποριακή του δημιουργία, την Ντίσνεϋλαντ. Ο ίδιος και το προσωπικό του δημιούργησαν μια σειρά από τους πιο διάσημους ήρωες κινουμένων σχεδίων, με εξέχουσα θέση να κατέχει η δημιουργία του Ουώλτ Ντίσνεϋ (που πολλοί που τον γνώριζαν αποκάλεσαν ως «τον άλλο εαυτό του Ουώλτ»), ο Μίκυ Μάους.

Πρώτη απόπειρα υπήρξε η σειρά, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η οποία όμως δεν στέφθηκε από επιτυχία. Λίγο αργότερα ακολούθησε ο Μίκυ Μάους που έφερε στη κυριολεξία τα πάνω - κάτω και την επιτυχία που περίμενε ο Ντίσνεϋ και η παρέα του. Από κει και πέρα σχεδιάστηκαν νέοι ήρωες, Τα τρία γουρουνάκια, ο Ντόναλντ, ο Γκούφη. Έτσι, η μικρή εταιρία παραγωγής μετατράπηκε σε μιά τεράστια βιομηχανία. Ακολούθησαν οι ταινίες μεγάλου μήκους: Η χιονάτη και η επτά νάνοι, Ο Ντάμπο το ελεφαντάκι, Ο Πινόκιο, Η Σταχτοπούτα, Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Ο Πήτερ Παν, Η λαίδη και ο αλήτης, Τα σκυλιά της Δαλματίας, κ.α. Άλλα και οι ταινίες: Το νησί των θησαυρών και η Μαίρη Πόπινς. Όλα γνώρισαν τεράστια επιτυχία και χάρισαν στον Ντίσνεϋ 30 περίπου Όσκαρ. Ο βασιλιάς του κινουμένου σχεδίου πέθανε το 1966 αφήνοντας σε όλους εμάς το γέλιο και τη διασκέδαση.

Disney Christmas Song

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

3x3 Σουηδικός Κινηματογράφος σε 2Κ.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Σουηδική Πρεσβεία παρουσιάζουν σήμερα και για τρεις ημέρες, αφιέρωμα - φόρο τιμής σε τρεις μεγάλους Σουηδούς σκηνοθέτες (Ingmar Bergman, Vilgot Sjoman, Mai Zetterling). Έξι σπάνιες ταινίες θα προβληθούν στην υψηλότερη ψηφιακή ανάλυση 2Κ.

Το αφιέρωμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Ταινιοθήκης στον Κεραμεικό στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2010. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Europe’s Finest, την πρώτη διακρατική υπηρεσία «Cinema On Demand» για ψηφιακή κινηματογραφική διανομή σε Ευρωπαϊκούς κινηματογράφους και την εταιρία διανομής Artfree.


Πληροφορίες: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μ.Αλεξάνδρου 134-136, Τηλ: 210 3609695,210 3612046

...ΓΟΥΡΙΑ! (μέρος 2ο)

Μέχρι και την πρωτοχρονιά θα συναντάμε και θα προσφέρουμε γούρια σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλά σχέδια που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί για να συνθέσει ένα.

Ένα από τα αντικείμενα που μπορούν να αποτελέσουν ένα γούρι είναι το σκόρδο. Πολυετές, ποώδες, ιθαγενές φυτό που ανήκει στο γένος Allium της οικογένειας Alliaceae και η καταγωγή του είναι από την Ασία.


Το σκόρδο θεωρείται ως εξαίρετο φάρμακο, αφροδισιακό και φυλαχτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες, από τα Αρχαία χρόνια και τον Μεσαίωνα.
.

Μεταδίδει σε όσους το τρώνε μία έντονη οσμή που γίνεται πιο έντονη με την αναπνοή και εξαιρετικά ενοχλητική στους γύρω. Στην αρχαιότητα απαγόρευαν την είσοδο σε θέατρα ή συναθροίσεις σε όσους είχαν καταναλώσει σκόρδο.


Υπάρχουν πολλές λαϊκές παραδόσεις που αναφέρονται στις ιδιότητές του και στα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο.


Το έθιμο λέει οτι την ημέρα της πρωτοχρονιάς οι άνθρωποι τρώνε σκόρδο για προληπτική εξουδετέρωση του κακού και παράλληλα ανταλλάσσουν γούρια με σκόρδα.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

''Η Σπείρα του Αρχιμήδη''...

Η σπείρα πάει και στο λαιμό... Μια δημιουργία εξαιρετικά θηλυκή.

Σπείρα από αλπακά.

Σπείρα από χαλκό.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

...ΓΟΥΡΙΑ!

Προτάσεις για γούρια από τη Mousse.........


Στη θεωρία της ''Αντιστοιχίας'' (το όμοιο δημιουργεί το όμοιό του), βασίζεται η κατασκευή των φυλαχτών - γουριων.


Η προσέλκυση της τύχης αποτελεί ευσεβή πόθο δια μέσου των αιώνων. Οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλαπλούς τρόπους, προκειμένου να την εξευμενίσουν και να την πάρουν με το μέρος τους. Ένας από αυτούς ήταν η πανάρχαια συνήθεια της χρήση των φυλαχτών.
.

Κατασκεύαζαν ιερά αντικείμενα - φυλαχτά όπου απεικόνιζαν παραστάσεις από τη φύση, ομοιώματα εκείνων που τα φορούσαν, αναθήματα, εικόνες παράδοσης βασισμένες σε λαϊκές δοξασίες και αργότερα εικονίσματα και αγιασμένα μικροαντικείμενα με την ελπίδα ότι οι Άγιοι θα τους προστατεύσουν από τις κακοτυχίες.

Έτσι έχουμε μέχρι και σήμερα τη ανάγκη της συνήθειας για την παράδοση αυτή.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΥΛΙΚΩΝ...

Μια νέα δημιουργία της Mousse από χαλκό και πηλό. Μια συνύπαρξη υλικών.
.
.
Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο με χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Είναι το πρώτο μέταλλο που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι πριν από 7.000 περίπου χρόνια για να κατασκευάσουν όπλα, εργαλεία, και αργότερα κοσμήματα. Η σημασία του μετάλλου αυτού και η μεταλλουργία του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι ιστορικοί να ονομάσουν αυτή την περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας «Εποχή του χαλκού».
Όσο για το πηλός είναι και αυτό ένα υλικό που μας ''συνοδεύει'' από την Προϊστορική εποχή. Κυρίως το χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες της καθημερινότητας -κατασκευάζοντας κάποια στοιχειώδη σκεύη. Με το πέρασμα των χρόνων όμως ανακάλυψαν την δημιουργία κοσμήματα από αυτό.

Τοτέμ– Οικόσημο– Λογότυπο.

Σύγχρονοι εικαστικοί της avant-garde σκηνής και κορυφαίες ομάδες graphic design καλούνται να προβληματιστούν και να κωδικοποιήσουν, αντίστοιχα, την έννοια της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας. Επιχειρείται η συνύπαρξη και ο διάλογος ανάμεσα σε δύο καλλιτεχνικές ομάδες, σε δύο καλλιτεχνικές πρακτικές. Το σύγχρονο design, ως καλλιτεχνικός εκπρόσωπος της συλλογικής ταυτότητας, και η σύγχρονη τέχνη, ως εκπρόσωπος μιας εσωτερικής διαδικασίας αναζήτησης της ατομικής ταυτότητας, συναντιούνται σε μια έκθεση με πρωτότυπα και απαλλαγμένα από στερεότυπα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον Durkheim, σε κάθε κοινωνία υπάρχει μια «συλλογική συνείδηση», η οποία διαμορφώνεται από συλλογικές παραστάσεις, από ιδεώδη, αξίες και κοινά - σε όλα τα άτομα αυτής της κοινωνίας - αισθήματα. Η συλλογική συνείδηση προηγείται του ατόμου, επιβάλλεται, είναι εξωτερική και υπερβατική σε σχέση με το άτομο.

Το Τοτέμ, το Οικόσημο και το Λογότυπο αποτελούν τα οπτικά αντίστοιχα, τις οπτικές αναπαραστάσεις τριών κοινωνικών δομών και αντιπροσωπεύουν τρεις φάσεις εξέλιξης του πολιτισμού. Τα τρία αυτά οπτικά αντίστοιχα περιέχουν και εκφράζουν το καθένα ξεχωριστά την έννοια της συλλογικής ταυτότητας της ομάδας που δημιουργείται από τα κοινά ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες, τις κοινές αξίες, τις ερμηνείες, την γλώσσα και την αλληλεγγύη που μοιράζονται τα μέλη της μέσα σε μια κοινωνία ή σε μια κοινωνική ομάδα.

Η έκθεση Evolution ID αποτελεί την πρώτη επιμελητική απόπειρα της ομάδας QWERTY.

Επιμέλεια: QWERTY TEAM (Κατερίνα Νίκου + Αντωνία Πυλαρινού + Rinetta)
Εικαστικοί: Αrmsrock + Marc Bijl + Dreamer + Δημήτρης Ανδρεάδης + Δημήτρης Ιωάννου + Ειρήνη Καραγιαννοπούλου + Em Kei + Βασίλης Καρούκ + Βασίλης Μπαλατσός + Ροσσίνα Μπαλτατζή + Αλίκη Παλάσκα + Διαμαντής Σωτηρόπoυλος + Δημήτρης Φουτρής
Graphic Designers: π6 + Busybuilding + Dimensional Shift + Dsgnr' s excuse + G + GPO + Seb Marteaux + Sx_Designs & No_Idea + The Brainstorm Design + Brittle + The Design Shop + The Race Behind The Hill + This Is Amateur
.
Πληροφορίες: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, Αρματωλών & Κλεφτών 48, 11471 Αθήνα ,Τηλ: +30-210-6439466,

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ...κι όμΩς κινείται.

Από την ομάδα Σύγχρονου Χορού κι όμΩς κινείται...

Με αφορμή το τρίτο μέρος της Divina Commedia του Dante σε ό,τι αφορά στην τοπογραφία και τους δραματικούς χαρακτήρες, η ομάδα ''κι όμΩς κινείται'' σε συμπαραγωγή με την ομάδα θεάτρου ''Ανέμη'' παρουσιάζει την παράσταση "Παράδεισος" , στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 09.12.2010 έως 12.12.2010
στις 21:30.
Ένα ιδιόμορφο γλέντι, ένα ταξίδι μιας ώρας με θέμα τον παράδεισο, μια νυχτερινή τελετή, ένα πάρτι όπου καθείς αναζητά διέξοδο. Χορευτές, ακροβάτες, μια ηθοποιός και ένας μουσικός σε συνύπαρξη όπου χορός, ακροβασία, λόγος, τραγούδι, συντίθενται για να αφηγηθούν με χιούμορ και ευαισθησία τη σχέση μας με τον παράδεισο -είτε τον αρνούμαστε, είτε τον αποδεχόμαστε.
Σώματα κινούνται αρμονικά σε ασύμπτωτες τροχιές, ισορροπούν, οδεύουν σε διαρκή στροβιλισμό που ενώνει σε ένα κοινό σύμπαν, και φέρνει τα πρόσωπα, τις δράσεις και τις σχέσεις τους σε διάταξη συνήχησις. Μια τόσο εύθραυστη και δυναμική αταραξία γεννιέται από ασταμάτητη ταραχή. Μέσα στο βάθος του είδα να περιέχονται,σ' ένα σώμα δεμένα,όλα όσα μέσα στο σύμπαν φαίνονται χωρισμένα. Ουσίες και αλληλεπιδράσεις και συμβάντα.
Συντελεστές της παράστασης
Κίνηση : και ομΩς κινείται Δραματουργία : Μαρία -Λουίζα Παπαδοπούλου Μουσική : Κλέων Αντωνίου Φωτισμοί : Καψούρος ΒασίληςΚοστούμια : Μάνεση Αγγελική , Μουζάκη Φανή Ερμηνεύουν: Αμέντας Γιώργος, Ανδριοπούλου Παυλίνα, Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Μακατσώρης Χριστόφορος, Μπαδέκα Χρυσάνθη, Παπαδοπούλου Μαρία- Λουίζα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

Πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ: 2103418550 , Είσοδος 12 - 18 ευρώ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΣΠΕΙΡΑ...

Ένα πολύ χαρακτηριστικό σχήμα που βρίσκεται ανάμεσά μας. Το συναντάμε σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μας.
Είναι το σχήμα της σπείρας, όπου το μελέτησε πρώτος ο Αρχιμήδης, γι' αυτό και ονομάζεται η ''Σπείρα του Αρχιμήδη''. Είναι η σπειροειδής καμπύλη όπως και επίπεδη έλικα. Αν και το περιέγραψε πρώτος, το σχήμα αυτό ήταν γνωστό από τα προϊστορικά χρόνια καθώς εντοπίστηκε στην τοιχογραφία που βρέθηκε στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης.

Η Mousse πήρε αυτό το σχήμα και με την δική της έμπνευση σας παρουσιάζει την δημιουργία της.

Δύο βραδιές...για τον Παύλο.

Είκοσι χρόνια μετά το χαμό του Παύλου Σιδηρόπουλου, η μορφή του και το έργο του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
Σε μια εποχή αποστείρωσης και επανάληψης, παρών, εμπνέει νέους δημιουργούς, φωτίζει δρόμους ακέραιους και αδιαπραγμάτευτους, προτάσσει το ένστικτο και τη φαντασία απέναντι στο εμπόριο και την ψυχρή λογική, γοητεύει… και εν τέλει είναι τα λόγια του αυτά που θα μας κάνουν για άλλη μια φορά να αφήσουμε τη ζεστή μας γωνιά για το καθιερωμένο ραντεβού του Δεκέμβρη, για να γιορτάσουμε το δικό μας μεγάλο ροκ ήρωα, για να ενώσουμε τη φωνή μας, απροσάρμοστοι παρέα με τους Απροσάρμοστους, τους μουσικούς και όχι μόνο συνοδοιπόρους του, τραγουδώντας –και- γι’ αυτόν, «όταν κάποιο βράδυ, θα σε ξυπνήσει απότομα η φωνή σου και δεις πως έχεις κάτι να μας πεις…»

Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, στις 10:00 το βράδυ, στο Κύτταρο Live, δύο βραδιές αφιερωμένες στον Παύλο.

ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ live
guests: Δ.ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ / Γ.ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ / ΤΑΚΙ ΤΣΑΝ & ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ

Πληροφορίες: Κύτταρο Live, Ηπείρου 48 και Αχαρνών Αθήνα , Τηλ: 2108224134 , http://www.kyttarolive.gr/

Η Βασίλισσα του Χιονιού.

Η μουσική παράσταση βασισμένη στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα συνεχίσει να παίζεται στο θέατρο Ολύμπια μέχρι και τις 11/01/2011.
Ο Σατανάς πανηγυρίζει γιατί κατασκεύασε ένα μαγικό καθρέφτη που συρρικνώνει καθετί καλό και μεγεθύνει καθετί κακό. Στρέφει τον καθρέφτη στους ανθρώπους, όταν όμως προσπαθεί να βλάψει τον Θεό, ο καθρέφτης θρυμματίζεται.
Σε μία πόλη υπάρχουν δυο γειτονικά σπίτια ενωμένα με μία αναρριχώμενη τριανταφυλλιά. Εκεί μένουν η Γκέρντα και ο Κάυ, αδερφικοί φίλοι. Μια καλοκαιρινή μέρα παίζουν με τους φίλους τους. Όταν μένουν μόνοι, επισφραγίζουν τη φιλία τους με ένα τριαντάφυλλο. Το τριαντάφυλλο ζωντανεύει, και τα παιδιά μαγεύονται από την ομορφιά του. Ξαφνικά, ένα θραύσμα του σατανικού καθρέφτη μπαίνει στο μάτι του Κάυ και διαπερνά την καρδιά του. Κυριευμένος από τον Σατανά, ο Κάυ επιτίθεται στην Γκέρντα και στους φίλους του. Εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού. Ο Κάυ μαγεύεται από την ψυχρή ομορφιά και τη δύναμή της, και την ακολουθεί στο βασίλειό της.
Μόνη με τη γιαγιά της, η Γκέρντα νοσταλγεί το φίλο της. Όταν η γιαγιά της αποκοιμιέται, παρουσιάζεται το Τριαντάφυλλο και της δείχνει το δρόμο: Ένα μαύρο πουλί την οδηγεί σε ένα παλάτι, όπου ένας νεαρός πρίγκιπας μοιάζει πολύ με τον Κάυ. Ο πρίγκιπας κοιμάται πλάι σε μία πριγκίπισσα. Η Γκέρντα ξυπνά το πριγκιπικό ζεύγος, αλλά συνειδητοποιεί την πλάνη της. Μόλις φτάνει σε ένα δάσος, περικυκλώνεται από ληστές. Η Γκέρντα και η γυναίκα του αρχιληστή πέφτουν για ύπνο, ενώ οι ληστές γλεντούν. Τότε ένα περιστέρι ψιθυρίζει στην Γκέρντα ότι είδε τον Κάυ στο παλάτι της Βασίλισσας του Χιονιού, προς το βορρά. Η γυναίκα του αρχιληστή καλεί έναν τάρανδο, που μεταφέρει την Γκέρντα στο παλάτι.
Ο Κάυ έχει θαμπωθεί από την ομορφιά της Χώρας του Χιονιού. Άγγελοι βοηθούν την Γκέρντα να εισέλθει στο παλάτι. Επιτέλους βρίσκει τον Κάυ, αλλά εκείνος παραμένει ακίνητος και παγωμένος. Η Γκέρντα αρχίζει να κλαίει, και τα δάκρυά της φτάνουν ως την καρδιά του και λιώνουν τον πάγο. Τα δυο παιδιά ξανασμίγουν και επιστρέφουν στη θαλπωρή του τόπου τους, όπου τους υποδέχονται συγγενείς και φίλοι.

Η μουσική της "Βασίλισσας του χιονιού" επιλέχθηκε από το χορογράφο του έργου Ρέυ Μπάρρα και τον αρχιμουσικό Μίχαελ Χάιζε, που διεύθυνε την παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 1995. Το μπαλέτο, του οποίου η χορογραφία βασίζεται στην κλασική τεχνική, παρέμεινε στο ρεπερτόριο της Γερμανικής Όπερας του Βερολίνου επί 16 χρόνια. Περιλαμβάνει αποσπάσματα ή ολόκληρα μέρη από 11 υπέροχες συνθέσεις του Γκλαζουνόφ.

Συντελεστές της παράστασης:
Μουσική διεύθυνση Χόμπαρτ Ερλ
Σκηνικά – Κοστούμια: Τότα Πρίτσα
Φωτισμοί: Ρέυ Μπάρρα, Τότα Πρίτσα
Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Διανομή
Γκέρντα Νατάσσα Σιούτα, Σταυρούλα Καμπουράκη
Κάυ Ντανίλο Ζέκα, Αλεξάντερ Νέσκωβ
Βασίλισσα του Χιονιού Μαρία Κουσουνή-Φίκα, Σταυρούλα Καμπουράκη
Τριαντάφυλλο Αλίνα Στεργιανού, Μαρία Κουσουνή-Φίκα
Καβαλιέροι του Τριαντάφυλλου Ίγκορ Σιάτζκο, Γιώργος Βαρβαριώτης, Βαγγέλης Μπίκος
Σατανάς Αιμιλία Γάσπαρη
Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής


Πληροφορίες: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, 10679 Αθήνα , Τηλ: +302103611516,
Είσοδος 15,00 - 50,00 ΕΥΡΩ,
http://www.nationalopera.gr/