Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2011.

Κοντά μας και φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2011 από την 01.06.2011 έως 31.08.2011. Ο πολιτισμός ενάντια στη κρίση ο οποίος επιμένει στις βασικές αρχές ενός προγραμματισμού που φέρνει σε επαφή το ελληνικό κοινό με καλλιτέχνες ορόσημα. Όπως η αθεράπευτη οραματίστρια του θεάτρου Αριάν Μνουσκίν, τη χορευτική ιδιοφυΐα τη Συλβί Γκιλλέμ, το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι και τη Φιλαρμονική της Σκάλας.
Στην Επίδαυρο επιστρέφει για δεύτερη φορά, ύστερα από την τεράστια απήχηση που είχε πρόπερσι, το Bridge Project, μια συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, με δύο μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, τον Σαμ Μέντες και τον Κέβιν Σπέισυ στον Ριχάρδο τον Γ΄.


Έργα πρωτοπόρων δημιουργών φιλοξενούνται και φέτος στη σκηνή του Φεστιβάλ: το αφιέρωμα στον συνθέτη και στοχαστή Ιάννη Ξενάκη, η τελευταία παράσταση του ανανεωτή της θεατρικής γλώσσας Ρομέο Καστελλούτσι, ο οξυδερκής «Αμερικανός της Ευρώπης» Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ, το τρομερό παιδί της βίντεο αρτ Νταγκ Άιτκεν, αλλά και η στρατευμένη χορογράφος Μαγκύ Μαρέν.
Η νεανική δημιουργία εκπροσωπείται από τον Χαράλαμπο Γωγιό, τους πειραματιστές των νέων μέσων drog_A_tek, τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο και τον Ζερεμί Ρορέρ.

Τέλος, το Φεστιβάλ, αποκαθιστώντας επαφή με το χώρο της μνήμης, οργανώνει αφιερώματα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φραντς Λιστ, για τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Γκάτσο (100 χρόνια από τη γέννησή τους) και για τον Γκούσταβ Μάλερ (100 χρόνια από το θάνατό του).


Πληροφορίες: http://www.greekfestival.gr/

"Vintage School"

Μετά από την πρώτη πετυχημένη εμφάνιση των εκπροσώπων της Vintage σκηνής της Αθήνας, επιστρέφουν ως μεγαλύτερη ομάδα και με πλουσιότερη συλλογή η The Crafts Factory με την Holy Mustache Vintage Culture να παρουσιάζουν το δεύτερο Vintage School, το Σαββατοκύριακο στις 18,19/06/2011 και ώρα: 14:00 - 00:00 στη πολυσυζητημένη στοά του Booze.


Οι Holy Mustache Vintage Culture & Greek Retro Fans 80’s & 90’s παρουσιάζουν το μεγαλύτερο Retro & Vintage Party, με μουσική, βίντεο, disco lights, groovy moods, 80s & 90s ενδυμασία, με τους GREEK RETRO FANS 80's & 90's.
Οι ειδήμωνες του vintage style, της επανάχρησης και της μεταποίησης θα είναι εκεί για να σας λύσουν τις όποιες απορίες σας και να σας μυήσουν στη δική τους κουλτούρα. Ο’τι είναι πια άχρηστο για κάποιους μπορεί να είναι θησαυρός για άλλους.
Εκεί θα μπορέσει κανείς να βρει: ενδύματα, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, τσάντες, αξεσουάρ και συλλεκτικά αντικείμενα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.


Πληροφορίες: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα (Σύνταγμα), Τηλ: +302114000863,
Είισοδος Ελεύθερη

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ...

Ένα εντυπωσιακό σχέδιο για βραδυνές και όχι μόνο, εμφανίσεις που έχει κερδίσει και θα συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Δαχτυλίδι από χαλκό πλεγμένο.


«Σύγχρονες προσεγγίσεις στην τέχνη-Αθήνα 2011»

Σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, καλλιτέχνες από την Ευρώπη και την Ελλάδα που μένουν και σπουδάζουν στην Αθήνα, συμμετέχουν σε αυτή την ομαδική έκθεση με σκοπό την παρουσίαση μιας πλευράς της σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα σήμερα.
Νέοι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μια ομαδική εικαστική
έκθεση με διάφορες τεχνικές και μέσα, από κάρβουνο σε χαρτί μέχρι βίντεο, χωρικές εγκαταστάσεις και ερμηνευτική τέχνη. Επιμελητής: Ildikó Sarkadi, Διεύθυνση Σχεδιασμού και Τέχνης.

Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο αυτό από 17.06.2011 έως τις 30.06.2011, Τρίτη έως Παρασκευή 17:30- 21:30, Σάββατο 10:00-15:30

Πληροφορίας: Χώρος Τέχνης Μελάνυθρος, Ζάππα 4, 11635 Καλλιμάρμαρο, τηλ. 2103636904


http://www.melanithros.gr