Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στη Χαλκίδα το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 2010

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010 θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας. Θα διαρκέσει 5 ημέρες, από 05-10/10/2010 και θα προβληθούν συνολικά 82 Ελληνικά Ντοκιμαντέρ.
Πρωταρχικός στόχος του φεστιβάλ είναι να συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στην σοβαρή προσπάθεια των Ελλήνων ντοκιμαντεριστών προβάλλοντας δημιουργικούς καλλιτέχνες και πρωτοπόρες δουλειές. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό διακίνησης των ντοκιμαντέρ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και υποστηρίζει την ανεξάρτητη παραγωγή ντοκιμαντέρ καθώς και τις συμπαραγωγές με δημόσιους και άλλους φορείς.

Το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ 2010, περιλαμβάνει το σημαντικότερο μέρος της ετήσιας ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ : 63 ντοκιμαντέρ, 17 μεγάλου μήκους και 46 μικρού μήκους, παραγωγής 2009-2010.Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας θα απονείμει στις καλύτερες ταινίες και σε συντελεστές, 11 βραβεία Ποιότητας τα οποία αθλοθετεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας καθώς επίσης και ένα βραβείο στη μνήμη του Ντοκιμαντερίστα Γιώγου Κολόζη.
Πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου