Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Μιρό στη Μαγιόρκα.

Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός στον Ελληνικό Κόσμο.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 22 Φεβρουαρίου φιλοξενεί ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός της Αθήνας, την έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα». Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα, θα φιλοξενηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2010.

H έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα που δημιούργησε ο μεγάλος καλλιτέχνης στο εργαστήρι του στη Μαγιόρκα, όλα πρωτοεμφανιζόμενα στην Αθήνα: λάδια και πρωτότυπα χαρακτικά έργα της ώριμης περιόδου του, που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη τέχνη. Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα.
Συγκεντρώθηκαν έργα που φιλοξενήθηκαν σε μουσειακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, η έκθεση περιλαμβάνει: Επιλεγμένα λάδια της περιόδου 1976-1981.Έργα σε ξύλο, καμβά και ύφασμα, τα οποία επεξεργαζόταν ο καλλιτέχνης σταδιακά, επανερχόμενος σε αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα.
.
Πρωτότυπα χαρακτικά έργα. Η παραγωγή γραφικών έργων του Miró είναι μεγάλη, πλούσια σε θεματολογία, μορφή και τεχνική. Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μακέτες, μήτρες, δοκίμια εκτύπωσης, bon à tirer και εκτυπώσεις από την ώριμη περίοδό του, από αυτές που δημιουργήθηκαν στα εργαστήριά του στην Πάλμα, τα οποία σήμερα εξακολουθούν να είναι ενεργά, όπως επιθυμούσε ο Miró.
.
Επιστημονική επιμέλεια: Maria Luisa Lax Cacho (Ίδρυμα Μiró της Μαγιόρκα)
.
Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος,
Τηλ: +302122540000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου