Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2011.

Κοντά μας και φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2011 από την 01.06.2011 έως 31.08.2011. Ο πολιτισμός ενάντια στη κρίση ο οποίος επιμένει στις βασικές αρχές ενός προγραμματισμού που φέρνει σε επαφή το ελληνικό κοινό με καλλιτέχνες ορόσημα. Όπως η αθεράπευτη οραματίστρια του θεάτρου Αριάν Μνουσκίν, τη χορευτική ιδιοφυΐα τη Συλβί Γκιλλέμ, το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι και τη Φιλαρμονική της Σκάλας.
Στην Επίδαυρο επιστρέφει για δεύτερη φορά, ύστερα από την τεράστια απήχηση που είχε πρόπερσι, το Bridge Project, μια συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, με δύο μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, τον Σαμ Μέντες και τον Κέβιν Σπέισυ στον Ριχάρδο τον Γ΄.


Έργα πρωτοπόρων δημιουργών φιλοξενούνται και φέτος στη σκηνή του Φεστιβάλ: το αφιέρωμα στον συνθέτη και στοχαστή Ιάννη Ξενάκη, η τελευταία παράσταση του ανανεωτή της θεατρικής γλώσσας Ρομέο Καστελλούτσι, ο οξυδερκής «Αμερικανός της Ευρώπης» Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ, το τρομερό παιδί της βίντεο αρτ Νταγκ Άιτκεν, αλλά και η στρατευμένη χορογράφος Μαγκύ Μαρέν.
Η νεανική δημιουργία εκπροσωπείται από τον Χαράλαμπο Γωγιό, τους πειραματιστές των νέων μέσων drog_A_tek, τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο και τον Ζερεμί Ρορέρ.

Τέλος, το Φεστιβάλ, αποκαθιστώντας επαφή με το χώρο της μνήμης, οργανώνει αφιερώματα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φραντς Λιστ, για τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Γκάτσο (100 χρόνια από τη γέννησή τους) και για τον Γκούσταβ Μάλερ (100 χρόνια από το θάνατό του).


Πληροφορίες: http://www.greekfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου