Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η 9η Μόδα της Αθήνας...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «9η Athens eXclusive Designers Week» την περασμένη Τρίτη στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές καταξιωμένοι στο χώρο της μόδας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2011/2012.




.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΣΥΡΜΑ...ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ. (μέρος 2ο)

Στο δακτυλίδι αυτό μπορείς να προσθέσεις χάντρες της αρεσκείας σου και να δημιουργήσεις το σχέδιο που επιθυμείς.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας "Athens Fashion Week"

Άλλη μια ''γιορτή'' για τη μόδα, η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας ATHENS FASHION WEEK, θα πραγματοποιηθεί από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2011, στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, από την Athens Fashion Productions σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την εποπτεία του Ελληνικού Συμβουλίου Μόδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των κλαδικών οργανώσεων: ΣΕΠΕΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος), ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων) και ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Υποδηματοποιών), Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και ΕΒΕΑ.Το ATHENS FASHION WEEK περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Athens Every Week».

.
Θα συμμετέχουν οι σχεδιαστές: ANDRIA, ASLANIS, CHRISTINA NITOPI, CORΙNA VLADESCU, DIMITRIS DASSIOS, DE LIGHT, DIMITRI ZAFIRIOU, EVANGELOS KAVATHAS, KATHY HEYNDELS, LUKAS, MAKIS TSELIOS, MINA STONE, NIKOS - TAKIS, PANOS APERGIS, Soo. KATERINALEXANDRAKI, SOTIRIS GEORGIOU, PARIS VALTADOROS, VASSILIOS KOSTETSOS, ALICE CHATZIPANAGI και ομαδικό show από τους σπουδαστές των σχολών μόδας στην Ελλάδα.
.
H Ελληνική Εβδομάδα Μόδας θα παρουσιάσει επίσης πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου.

9η Athens Xclusive Designers Week

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των διοργανωτών της διεθνούς εβδομάδας μόδας, «9η Athens Xclusive Designers Week» (AXDW), που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (Λ. Συγγρού 103-105).
.
Στην καθιερωμένη πλέον για τον κλάδο της μόδας εκδήλωση, θα παρουσιαστούν προτάσεις από τις κολεξιόν φθινόπωρο - χειμώνας 2011/2012 σημαντικών Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών. Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσουν δημιουργίες τους οι: Angelos Frentzos, Stephan Caras, Melissa Diamantidi, Ratt by Rita Attalla, Myrto Dramountani, Antoine Antoniadis, Celebrity Skin, Stelios Koudounaris, Andreea Tincu, Chara Lebessi, Christine and Joe και Miltos. Παράλληλα, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις και με στόχο να αναδειχθεί το έργο νέων δημιουργών, θα παρουσιάσουν δουλειές τους οι σχεδιαστές: de.bour Shoe Studio, Ippolito, Asel & Eleonora, Ourania_Kay, Cor.Bo, Vasia Kont, Nikomia, Agaliou Kostantina, jeans, Rapti Nantia & Te.

Πληροφορίες: http://ax-designers-week.com

ΑΠΟ ΣΥΡΜΑ...ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ. (μέρος 1ο)

Με ένα κομμάτι λεπτό σύρμα μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και ένα πλεχτό δακτυλίδι.


Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΧΡΩΜΑ ΣΕ...ΓΗ.

Θυμάστε αυτόν τον κολιέ σε αποχρώσεις του πετρολ που είχε αναρτηθεί πριν δυο μήνες περίπου; Τώρα σε νέο συνδυασμό γήινων χρώματα.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο Μιρό στη Μαγιόρκα.

Ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός στον Ελληνικό Κόσμο.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 22 Φεβρουαρίου φιλοξενεί ένα μεγάλο εικαστικό γεγονός της Αθήνας, την έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα». Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα, θα φιλοξενηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του «Ελληνικού Κόσμου» και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2010.

H έκθεση περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα που δημιούργησε ο μεγάλος καλλιτέχνης στο εργαστήρι του στη Μαγιόρκα, όλα πρωτοεμφανιζόμενα στην Αθήνα: λάδια και πρωτότυπα χαρακτικά έργα της ώριμης περιόδου του, που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη τέχνη. Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα.
Συγκεντρώθηκαν έργα που φιλοξενήθηκαν σε μουσειακούς χώρους στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, η έκθεση περιλαμβάνει: Επιλεγμένα λάδια της περιόδου 1976-1981.Έργα σε ξύλο, καμβά και ύφασμα, τα οποία επεξεργαζόταν ο καλλιτέχνης σταδιακά, επανερχόμενος σε αυτά σε τακτά χρονικά διαστήματα.
.
Πρωτότυπα χαρακτικά έργα. Η παραγωγή γραφικών έργων του Miró είναι μεγάλη, πλούσια σε θεματολογία, μορφή και τεχνική. Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μακέτες, μήτρες, δοκίμια εκτύπωσης, bon à tirer και εκτυπώσεις από την ώριμη περίοδό του, από αυτές που δημιουργήθηκαν στα εργαστήριά του στην Πάλμα, τα οποία σήμερα εξακολουθούν να είναι ενεργά, όπως επιθυμούσε ο Miró.
.
Επιστημονική επιμέλεια: Maria Luisa Lax Cacho (Ίδρυμα Μiró της Μαγιόρκα)
.
Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος,
Τηλ: +302122540000

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011